Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Udruga Merlin je do 2012. godine provodila radionicu informatike za osobe različite dobi i obrazovanja kojemu je cilj bio osposobiti ih za rad na računalu i tako im omogućiti pristup velikom broju informacija, širenje kruga komunikacije, te veću ravnopravnost na tržištu rada.

Učili su se programi Windows i Word, rad s Internetom, osnove rada na kompjutoru kao što su: Elementi radne površine, korištenje start liste, organizacija radne površine, postavke datuma i vremena, postavljanje lozinke, organizacija podataka, kreiranje i rad s datotekama i mapama, kreiranje, spremanje i printanje dokumenta i njegovo uređivanje, korištenje Mozilla Firefox, sadržaji web stranica, pretraživanje Interneta, pohranjivanje podataka s Interneta na računalo, korištenje e-maila, komuniciranje putem e-maila, chata, bloga i slično, snimanje podataka (glazba, video, fotografije) na CD i stic.

Radionice su se održavale jednom mjesečno u grupi od 6 polaznika, kao individualna edukacija po programu za odrasle osobe prilagođenom za potpune početničke i starije osobe, od 20 do 30 sati u popodnevnom terminu od 17 sati tri puta tjedno po 2 sata.