Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

TV Istra, 14.05.2018.

TV Istra TV Istra objavila je članak o Dvigradskom samanju koji je predstavio kako se živjelo, jelo, radilo, borilo i odijevalo u srednjem vijeku, a na kojem su se uz zaljubljenike u daleku povijest predstavilo i devet udruga iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske.

Pročitajte članak i pogledajte video

Glas Istre, 13.05.2018.

Glas Istre Glas Istre objavio je članak o trećem Dvigradskom samanju na kojem su se posjetiteljima prikazali srednjevjekovni zanati i vještine, odjeća i jela, te druge zanimljivosti.

Pročitajte članak

Regional Express, 01.06.2016.

Regional ExpressPortal Regional Express objavio je članak o Prvom cjelodnevnom međunarodnom samanju u Moncastellu u Dvigradu, na kojem udruga Merlin prezentirala srednjovjekovne zanate, i to tkanje, izradu suvenira i svirku na srednjovjekovnim glazbalima.

Pročitajte članak

Glas Istre, 01.06.2016.

Glas Istre Glas Istre objavio je članak o Prvom cjelodnevnom međunarodnom samanju u Moncastellu, na kojem su uz Merlin sudjelovale i druge udruge iz Pule, Rijeke i slovenske Ribnice koje su predstavile srednjovjekovni način života i oživile stare zanate.

Pročitajte članak

Glas Istre, 04.05.2016.

Glas Istre Glas Istre objavio je članak o brojnim projektima koje provodi Udruga merlin, a koji su dijelom financirani i od EU.

Pročitajte PDF članak