Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Tečaj šivanjaU suradnji s Osnovnom školom Rikard Katalinić Jeretov organiziramo Kreativnu radionicu izrade kostima za Karneval tijekom studenog i prosinca 2016. Djeca će naučiti osnove ručnog i strojnog šivanja, te izraditi odjevni predmet. Kroz osnove povijesti odjeće osmislit ćemo kostime za Srednjovekovni samanj na Veprincu, te djecu uključiti i u tu manifestaciju.

Tečaj krojenja i šivanja za odrasle organiziran je za polaznice početne grupe u Mjesnom odboru Tošina od 02.do 20.11.2016.

HandMade sajamČlanice i članovi udruge sudjelovali su na izložbeno prodajnoj manifestaciji u Puli sa svojim kreativnim radovima: nakitom od recikliranog materijala, tkanjem i slikama. Atmosfera događaja na sajmu je zabilježena na stranicama radiorojc.net.

http://radio.rojc.eu/iz-rojca/reciklirani-otpad-vedranove-slike-tkalacki-stan/

DvigradCjelodnevni događaj: u večernjim satima koncert rane glazbe na starom gradskom trgu ispred crkve sv. Sofije – organiziranju Općina Kanfanar , Udruga za promicanje kreativnosti Merlin, Ugostiteljski obrt Moncastell.

Hrabro uđite u srednji vijek

Godine gospodnje 2016. u subotu 17. rujna prođite zajedno s nama kroz gradska vrata Dvigrada i uđite u mistični srednji vijek. Snažne zidine staroga grada prkose zubu vremena i kao jedini preostali svjedoci bogate prošlosti služe kao sjećanje na više od 200 obitelji koje su naseljavale Dvigrad, sjećaju se one dobrih i loših dana, običaja, ljubavi, vještica, dama, vitezova, seljaka, cike i vike! No sjećaju se i 1714. godine kada su i zadnji redovnici napustili grad zbog kuge. Više od 300 godina zidine stoje i čekaju dan kada će im opet biti pružena prilika da žive. Grad u kojem žive korov i tuga, preuzeti će život, odjekivati će glazba, zvuk mačeva, zamamni mirisi bogate trpeze i dječji smijeh. Sajam starih zanata, viteški tabori, dječji vrtuljak, streličarstvo i demonstracije mačevanja dočekati će vas ako se usudite zajedno s nama ući u srednjovjekovni Dvigrad. Samo jedna od brojnih legendi kaže da tko god jednom uđe u Dvigrad izaći će zaljubljen, ako ne u dragog/dragu, onda svakako u ovaj divan kaštel, kojemu ćete se iznova vraćati!

Radio RojcRadio Rojc definirao je jedan od suradnika u promišljanju već na početku djelovanja kao alternativu u glazbenom, političkom, antropološkom i svakodnevnom smislu ...

Zajednica o kojoj govori program Radija Rojc je ona zajednica koju definiraju njegovi suradnici i podupiratelji to jest konzumenti pa će se ona mijenjati onako kako svoje interese budu pokazivali svi koji sudjeluju u njegovom stvaranju.

Komunalni Radio Rojc kao projekt u ideji počeo je jedne subote, u jesen 2015. godine gostovanjem prvog hrvatskog community radija iz Splita – Kunst & Liebe Frequency Machine. KLFM djeluje kao neprofitni medij s obavezom i misijom biti nepristran i slobodan te svojim postojanjem omogućiti aktivno uključivanje pojedinaca i grupa u stvaranje sadržaja. Oni su nam bili prva škola.

RadionicePonovo započinjemo s tečajevima krojenja i šivanja u Puli i Opatiji.

U Puli, u Rojcu, početni tečaj počinje 7. rujna i traje do 6. listopada 2016. srijedom i četvrtkom od 16.30 do 20 h. U Opatiji tečaj započinje 2. studenog i traje do 2. prosinca 2016. u Mjesnom odboru Tošina petkom, subotom i ponedjeljkom. Na tečaj se mogu javiti i početnice i napredne polaznice do popunjenja grupe. Usluge edukacije odraslih osoba spadaju u djelatnost samofinanciranja udruge.

U 2017 .godini započinjemo sufinancirani projekt edukacije djece u osnovnim školama u sklopu nastavnog programa domaćinstva za učenike nižih i viših razreda u Osnovnoj školi u Opatiji, Vodnjanu i u Puli u našim prostorima u Rojcu.

Tečaj tkanja na tkalačkom stanu će se održati tijekom listopada u našoj radionici u Rojcu srijedom od 18 do 20 h (soba 7).

Sve zainteresirane molimo da se prijave na našu email adresu, mobitel, ili facebok.