Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Glas Istre, 7.04.2009.

Glas IstreU tijeku su upisi na edukativnu radionicu »Rimski osmjesi« u sklopu koje se obradom gline, keramike i gipsa izrađuju rukotvorine na temu kulturno-povijesne baštine iz rimskog perioda Pule.

Cilj radionice je približavanje spomenika, građevina i povijesno-umjetničkih predmeta iz lokalne povijesti grada te uključivanje građana u osmišljavanje i poticanje promjene u produkciji gradskih suvenira.

Nakon uvodnog predavanja o osnovama izrade keramike, odnosno vrstama gline, načinima njezina oblikovanja, alatima i keramičkoj peći, započet će se s izradom originalnih predmeta prema zadanim motivima. Koristit će se metode modeliranja gline dubljenjem, utiskivanjem pomoću traka i ploča te figurativno oblikovanje. Na sve predmete ispisat će se ''Pula - Croatia«, slovima što sličnijim rimskom pismu. Uzorci će se peći te po potrebi glazirati. Najuspjeliji radovi bit će odabrani za izradu novih kalupa za produkciju suvenira koji će se odlijevati u gipsu i ručno patinirati te prezentirati i prodavati na izložbeno-prodajnoj manifestaciji Izvorni sjaj pulske Arene.

Radionice će se održavati od 7. travnja do 7. svibnja utorkom i četvrtkom od 18 do 20 sati u prostorijama udruge Merlin u Rojcu. Dodatne informacije mogu se doznati na internetskoj stranici ww.merlinpula.hr.

M. Č.

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.