Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

RIMSKI OSMJESI je edukacijska radionica modeliranja ukrasnih i upotrebnih predmeta u glini na temu kulturno povijesne baštine iz antike i rimskog razdoblja grada Pule. Teme su povijesne građevine, posude, vedute, novac, maske, likovi bogova, spomenici, loza, masline, gladijatori, patriciji, svjetiljke, brodovi... Najuspješniji radovi će se izlagati i upotrijebiti za izradu kalupa i odljeva u gipsu. Na radionici će se prezentirati tehnika izrade kalupa za odljeve, te način patiniranja i bojanja suvenira crvenom zemljom. Radionicu će voditi diplomirana kiparica Anna Rupenović.

Pozivamo sve zainteresirane građane koji svojom kreativnošću žele doprinijeti kvalitetnijoj ponudi suvenira i uspomena na grad Pulu da se uključe u radionicu u Rojcu - sjeverno krilo, prizemlje soba 3, od 23.04. do 23.05. utorkom i četvrtkom od 17 do 19 h.

Radionicu sufinancira Grad Pula i ona traje 20 sati. Potrebno se je prijaviti na broj mobitela: 091 789 44 81.

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.