Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Radio RojcRadio Rojc definirao je jedan od suradnika u promišljanju već na početku djelovanja kao alternativu u glazbenom, političkom, antropološkom i svakodnevnom smislu ...

Zajednica o kojoj govori program Radija Rojc je ona zajednica koju definiraju njegovi suradnici i podupiratelji to jest konzumenti pa će se ona mijenjati onako kako svoje interese budu pokazivali svi koji sudjeluju u njegovom stvaranju.

Komunalni Radio Rojc kao projekt u ideji počeo je jedne subote, u jesen 2015. godine gostovanjem prvog hrvatskog community radija iz Splita – Kunst & Liebe Frequency Machine. KLFM djeluje kao neprofitni medij s obavezom i misijom biti nepristran i slobodan te svojim postojanjem omogućiti aktivno uključivanje pojedinaca i grupa u stvaranje sadržaja. Oni su nam bili prva škola.

Nastavili smo s akcijama, promocijama, okruglim stolovima i okupili suradnike. Sada je Radio Rojc jedna vrsta web radija koji će možda prerasti u web streaming radio, no za sada djeluje kao portal sa sadržajima koji se uvijek mogu preslušavati na web adresi radio.rojc.eu. Objavljeni sadržaji odnose se na ove teme: Civilno društvo; Glazba; Dinstagram radio show; Iz Rojca; Kultura; Politiziranje; Povijest; Razgovori; Satira; Svašta; Svi nešto kuhaju; Zajednica; RR info.

Nositelj projekta je Udruga za promicanje kreativnosti Merlin, a voditelj Mario Benčić. Projekt Laboratorija komunalnog radija Rojc dio je Otvorene platforme Rojc u koju su uključene ove udruge iz Pule: Savez udruga Rojca, Udruga Metamedij, Armazonex, Udruga Merlin, Studentska udruga Pula, Udruga Kontakt, Odred izviđača pomoraca Uljanik, AB Original, Gradska radionica, Čarobnjakov šešir, Jadranska animacija. Financijski ga u 2016.godini podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz Razvojnu suradnju za platforme organizacija civilnoga društva u okviru Tematskog fonda "Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0".

Radio u zajednici 2016. - community radio - Radio Rojc - http://radio.rojc.eu/rr-info/