Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

DvigradCjelodnevni događaj: u večernjim satima koncert rane glazbe na starom gradskom trgu ispred crkve sv. Sofije – organiziranju Općina Kanfanar , Udruga za promicanje kreativnosti Merlin, Ugostiteljski obrt Moncastell.

Hrabro uđite u srednji vijek

Godine gospodnje 2016. u subotu 17. rujna prođite zajedno s nama kroz gradska vrata Dvigrada i uđite u mistični srednji vijek. Snažne zidine staroga grada prkose zubu vremena i kao jedini preostali svjedoci bogate prošlosti služe kao sjećanje na više od 200 obitelji koje su naseljavale Dvigrad, sjećaju se one dobrih i loših dana, običaja, ljubavi, vještica, dama, vitezova, seljaka, cike i vike! No sjećaju se i 1714. godine kada su i zadnji redovnici napustili grad zbog kuge. Više od 300 godina zidine stoje i čekaju dan kada će im opet biti pružena prilika da žive. Grad u kojem žive korov i tuga, preuzeti će život, odjekivati će glazba, zvuk mačeva, zamamni mirisi bogate trpeze i dječji smijeh. Sajam starih zanata, viteški tabori, dječji vrtuljak, streličarstvo i demonstracije mačevanja dočekati će vas ako se usudite zajedno s nama ući u srednjovjekovni Dvigrad. Samo jedna od brojnih legendi kaže da tko god jednom uđe u Dvigrad izaći će zaljubljen, ako ne u dragog/dragu, onda svakako u ovaj divan kaštel, kojemu ćete se iznova vraćati!

Udruga Merlin je pozvala majstore zaboravljenih srednjovjekovnih zanata: tkanje lana na uspravnom tkalačkom stanu, vunene tkanice, lončarstvo, instrumenti, košare, stolarstvo, izradu drvenih posuda i drugih predmeta za domaćinstvo, kovačija: kosiri, rankuni, maršani, otke, nošci.

Ugostitelj Moncastell priprema srednjovjekovni meni: mesni i zeleni zalogajčići i čarobne kaše, medenjaci i paprenjaci fritule i hipokras – začinjeno vino i prirodni sokovi.

Mnoge viteške i glazbene udruge udahnut će život gradu, pozvane su viteške skupine iz Rijeke, Ribnice, Trsta, Udina, Donje Stubice, Zagreba, Savičente, Pule, dođite i vi.

Pridružite nam se i otkrijte sve čari srednjovjekovne glazbe, ića i pića, okušajte se u viteškim vještinama, spasite pokoju damu i slušajte pjesme o svojoj vječnoj slavi!

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.