Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

  • Srednjevjekovni zanati

    Srednjevjekovni zanati

  • Radionice vještina

    Radionice vještina

  • Manifestacije

    Manifestacije

Drevne kamene zidine istarskog srednjovjekovnog grada ponosno nas dozivaju na kraju Limske drage. I ovog su ljeta  postale kulisa dvodnevne tematske manifestacije Dvigradski samanj. Riječ je o manifestaciji oživljene povijesti u okviru koje se stare napuštene kuće i ulice na dva dana ispune stanovnicima njegove slavne prošlosti.

Kaštel Dvigrad je početkom 15. stoljeća doživio svoj najveći procvat dolaskom presvijetle Venecije, da bi nakon dva stoljeća potpuno zamro. Udruga Merlin je u suradnji s Turističkom zajednicom, Općinom Kanfanar, Udrugom Dvegrajci, Osnovnom školom Kanfanar i Ugostiteljskim obrtom Moncastell pokrenula ovu manifestaciju unijevši duh srednjeg vijeka u ruševne zidine, kako bi posjetitelji mogli direktno osjetiti nekadašnji život u tom gradu.

Zahvaljujemo svim sudionicima na ovom ljetnom iskustvu Dvigrada. Doživjeli smo blagodati srednjovjekovnog usijanja u strmim kamenim ulicama i bijelim kućama. Dolazak plaćenika iz Rijeke, Varaždina, Trsta i Sikloša u obranu grada proslavili smo srednjovjekovnim plesovima i folklorom KUDa Kanfanar. Glazba grupe Trubadurz i Figaro kroz večernji program i prezentacije vještina borbi i streličarsva vitezova zabavili su posjetitelje uz miomirisnu kuhinju članica Merlina.