Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

  • Srednjevjekovni zanati

    Srednjevjekovni zanati

  • Radionice vještina

    Radionice vještina

  • Manifestacije

    Manifestacije

GrickoProjekt "Zdrav kao Gricko" je ciklus radionica i kampanja usmjerenih na djecu predškolske dobi koja nisu obuhvaćena redovitim programom dječjih vrtića a koji u fokus stavlja usvajanje zdravih prehrambenih i higijenskih navika kao temelj općeg zdravlja. Želimo pomoći našoj dječici da usvoje pozitivne zdravstvene navike, unaprijede svoje zdravlje i kvalitetu života.

Na radionicama se puno zabavljamo i smijemo, ali ujedno i radimo nešto jako korisno - učimo kako zdrava hrana može ujedno biti i fina hrana, učimo kako se pravilno peru zubići, puno se družimo i vježbamo kako jasno i primjereno komunicirati te međusobno surađivati s prijateljima, kako raditi u timu i kako mirno riješiti male i velike svađe i nesporazume. Igramo se zabavnih igara u kojima se cijeli razgibavamo, vježbamo snagu, ravnotežu i spretnost, ali i razvijamo one najfinije i najpreciznije pokrete prstićima. Izrađivat ćemo i strip "Avanture zdravog Gricka" - priču o jednom od najzdravijih super junaka, dječaku Gricku, koji spašava svijet zdravim grickalicama.

Osim što ćemo se družiti u prostorijama naše udruge u DC Rojc za potrebe projekta ćemo posjetiti i Zelenu tržnicu, Dvoranu Stoja, Sportsku dvoranu "Dom braće Ribar", Istarske domove zdravlja - Stomatološku ordinaciju, te Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula.

Projekt vodi Mirjana Radulović koja je po zanimanju medicinska sestra i trenutno apsolvent fizioterapije na Mariborskom sveučilištu. Ima bogato iskustvo u radu sa djecom, mladima i starima. Projekt se provodi u suradnji s udrugom Kontakt, a sufinanciran je od strane grada Pule.