Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

  • Srednjevjekovni zanati

    Srednjevjekovni zanati

  • Radionice vještina

    Radionice vještina

  • Manifestacije

    Manifestacije

Merlinove čarolijeDječje radionice započinju 01.10. i namijenjene su razvoju i poticanju osjetila. S obzirom da se kod djece senzorna integracija najbolje razvija kroz igru, kretanje i istraživanje osmislili smo dvije radionice namijenjene najmlađima kojima je cilj stimuliranje i buđenje osjetila. KREATIVNI KUTAK namijenjen je uzrastu od 3 - 6 godina i djeci koja nisu obuhvaćena redovnim predškolskim obrazovanjem. Radionica SLOVO NA SLOVO namijenjena je uzrastu do 9. godine te će poseban naglasak biti na govornom razvoju i razvoju čitanja.

Zajednički nazivnik radionica namijenjenih djeci je Srednji vijek te razvoj znanja i korisnih vještina koje su nekada davno ljudi njegovali u svakodnevnom životu. Djeca će raznim likovnim tehnikama, lutkama, izradom tekstila, kostima i obuće, čitanjem, pjevanjem, plesom oživljavati srednjovjekovnu povijest i doba čarobnjaka Merlina. Ove radionice omogućit će okruženje koje potiče na igru, istraživanje, učenje, ali služi za odmor i rekreaciju. Ciljevi ovih radionica su razvoj fine motorike, razvoj komunikacije i socijalnih vještine, jačanje samopouzdanja, razvoj odgovornosti, stimuliranje senzorne organizacije, smanjenje nivoa stresa, poticanje učenja na različite načine, razvoj mašte i kreativnosti, razvoj govora i čitanja, razvoj istraživačkog učenja.

Rad s djecom organiziran je u malim grupama od 8 - 12 polaznika. Radionice započinju 06. studenog u Društvenom centru Rojc (soba 3) te pozivamo zainteresirane da nam se jave na broj telefona: 092 282 1012.